Sommarvärme

Ny vecka som inleds med strålande väder! 🙂

Vi kämpar på i skolan. I matematiken har vi börjat med Form och storlek, så nu pratar vi mycket former, vinklar, omkrets och areor. I svenskan fortsätter vi skriva på Den magiska dörren och hoppas vi hinner bli klara till sommaren. I SO jobbar vi på med nya testamentet och i NO har de skrivit om olika typer av djur.

Läxor till onsdag:
Engelska: Läsa texten så man känner sig säker på den, översätt den muntligt så du vet vad den betyder. På onsdag kommer ni få frågor om texten.
Matematik: Logga in på matteportal.se (användarnamn: FörnamnEfternamn lösenord: Efternamn  – tänk på att använda stor bokstav i både förnamn och efternamn. Har man ett efternamn med färre än sex bokstäver så måste man lägga till två nollor i lösenordet)
T.ex. Användarnamn: ElinVall
Lösenord: Vall00
Läxor till fredag:
Svenska: Första delen av läxan ”Muntlig presentation”. Eleverna ska välja något de tycker är intressant, hitta fakta om det och sedan göra en muntlig presentation för klassen om det de har valt.
Muntlig presentationLäxan är uppdelad på två veckor, första veckan ska eleverna leta fakta och skriva ett manus inför deras presentation.

Idag har vi på värdegrunden pratat om ADHD. Vi har tittat på filmer hur det kan vara att ha det och för att försöka få en bättre förståelse för personer som har det. Vi har också kollat på simulator där man får vara ”testa” att ha ADHD under en lektion. Där fick vi se hur man kan uppleva det och vilka svårigheter som kan finnas.
http://www.mfd.se/valfardsteknologi/i-skolan/kognitionssimulatorn/Här finns den att titta på om man vill.

I övrigt är det en vanlig vecka som vi har framför oss.
Glöm inte att svara på bloggfrågan!

Njut av sommarvärmen!

En tanke kring ”Sommarvärme

  1. Det bästa med 4B är att vi har världens bästa lärare och jag har många kompisar i klassen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *