Vecka 15!

Idag har de elever som vill, (och fått godkänt från er föräldrar) fått med sig majblommor hem. Vi tittade på en permiärshow med Tobbe trollkarl och Panetoz där de officiellt ”öppnade” året majblommeförsäljning. De fick lite säljtips och en förkunskap till varför majblomman finns, det var uppskattat. Hoppas nu att de kan sälja på bra. Ni som föräldrar måste hjälpa eleverna att redovisa pengarna.

Läxor till nästa vecka:
Tisdag: Läsläxa – läs sidorna 113-128 i ”Motståndarna”samt välja en läsfixare att göra (dock inte konstnären). Är ni osäkra på vad någon läsfixare gör så kolla tillbaka på de gamla läxorna.
Jag vet att en del tycker att boken är tråkig men försök kämpa på, den är snart slut.
Till tisdag ska också William och Emelie presentera sin nyhet på engelska från sidan www.newsinlevels.com

Onsdag: Engelska – läsa och översätta sidorna 50-51 och minst 10 glosor till texterna.
Matematik: 8:ans och 9:ans tabell på tid. Eleverna får med sig ett dokument där de kan öva. Man kan också träna tabellerna på datorn via tex
http://www.elevspel.se/amnen/matematik/2089-multiplikationstabellerna-med-flervalsfragor.html
http://www.kunskapsstjarnan.se/multiplikationstabellen.php

Hälsning från idrottslärarna:
Fr.o.m v.15 12/4 flyttar vi ut idrottslektionerna. Vi kommer vara ute i de flesta väder, så kläder efter väder. Glöm inte påminna om överdragskläder långärmad tröja och byxor med långa ben. Sen kan det finnas shorts och t-shirt under.  Skor som är lämpliga för utomhusaktiviteter, t.ex. vara i skogen, på grusplanen o.s.v. Duschsaker ska också med.

// Patrik & Sandra

Denna veckan testar jag att ha en bloggfråga (roligt att 10 elever har svarat hittills), tanke är att eleverna ska svara i en kommentar. Vi börjar lite försiktigt för att sedan (om det fungerar) ställa lite svårare frågor ?
Bloggfråga 1: Vilken är din favoritfärg och varför? Försök motivera så mycket du kan!

Nu hoppas vi på en trevlig fredag 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *