Påskvecka!

Sista veckan innan lovet och solen skiner på oss 🙂
Veckan är vanlig förutom att vi slutar skolan på torsdag eftersom det är långfredag på fredag. Sedan har eleverna påsklov i en vecka. Skolan börjar igen tisdag 5/4 eftersom måndag 4/4 är stängningsdag (kompetensutveckling för oss lärare).

Läxor denna veckan:
Till onsdag: Engelska – läsa och översätta sidorna 46-47 och minst 10 glosor till texterna.
Matematik – träna 7:ans tabell samt läxan som finns inklistrad i matteläxboken.
Tips! Träna tabellerna på datorn via tex
http://www.elevspel.se/amnen/matematik/2089-multiplikationstabellerna-med-flervalsfragor.html
http://www.kunskapsstjarnan.se/multiplikationstabellen.php                                                      No: Träna på begrepp och det som står på lappen om värme.

Att läsa på om värme till 23 mars- 16

Läxor till efter lovet:
Till tisdag:
Två elever (Anton och Johan) presenterar en nyhet på engelska från www.newsinlevels.com
Läsläxa – läs sidorna 77-97 i Motståndarna. Välj sedan att göra en av läsfixarna (detektiv, reporter, konstnär, spågumma eller cowboyen), välj den du tycker att du behöver öva på (alltså inte den lättaste!).

Efter schacktävlingen förra veckan så har båda klasserna gått vidare till en länsfinal mot de andra skolorna i länet. Denna final kommer äga rum den 2 april någonstans i Växjö. Plats och tid meddelas snart.
Då det är en lördag behöver vi veta hur många som kan och vill delta. Meddela gärna mig snarast om ni har möjlighet att vara med. Eleverna behöver ju få skjuts in till Växjö och någon/några vuxna behöver vara med. Jag kan eventuellt vara med. Det vore himla roligt om vi kunde få ihop ett lag och tävla lite 🙂

Lapp om försäljning av majblommor ska vara inlämnad senast imorgon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *