Skridskor-onsdag

Hej!

Idag har eleverna åkte skridskor två gånger, dels på idrotten men även på elevens val! Det är roligt att se deras utveckling även där!

Igår och idag har eleverna fått de första läxorna.

I engelska har de uppgift att läsa och träna på att översätt texterna på s. 30-31. De ska också ha valt ut minst 10 glosor själva, de ska dem också öva på! Två stycken kommer varje vecka få i uppdrag att kunna återberätta en nyhet från sidan http://www.newsinlevels.com/
Där kan de välja nivå på nyheten utifrån deras egna förutsättningar och förkunskaper. Nästa vecka är det Astrid och Mohammad som kommer redovisa sin nyhet!

I svenska har eleverna fått en stavningsläxa där de ska lära sig stava några ord. På måndag kommer vi att inleda ett samarbete med biblioteket. Då kommer vi läsa böcker tillsammans i mindre grupp och diskutera utifrån läsfixarna.

I matematik har eleverna fått en läxa som kräver lite praktisk övning hemma. De ska mäta, jämföra och gissa volym på olika föremål! Volym är det vi kommer arbeta med i det närmaste.

 

Nu är det dags för utvecklingssamtal igen så eleverna har fått hem lappar med tider. Eleverna kommer själva att hålla i detta samtalet, vi kommer att guida dem och förbereda inför det här i skolan. Jag kommer naturligtvis att sitta med vidd samtalet men försöka hålla en mer tillbakadragen roll.

Använd schoolsoft-appen då ni sjukanmäler era barn!

Snart fredag igen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *