Tre veckor till jul!

Måndag igen!

Idag börjar vi dagen med att titta på en film som jag tror berörde alla i klassen, den handlar om mobbning och heter ”Stå upp för de tyst”. Efter filmen diskuterade vi varför man mobbas och vad man ska göra om man ser att någon blir mobbad. Eleverna hade många väldigt kloka tankar och jag tycker att vi hade en mycket bra diskussion.

Vi har också prata om advent, diskot i fredags och storm som härjade inatt. Från storm kom vi in på tornados och hur de fungerar. Det är fantastiskt roligt att låta eleverna fråga fritt och se vart diskussionen hamnar. Det blir sällan det man tänkt sig :).

Veckans läxor.
Svenska: Läsa i pojken och tigern s. 87-96 , svara på frågorna i läxboken. Eleverna har också fått i uppdrag att vara detektiver (en av läsfixarna) och leta upp 5 ord som de ska kunna förklara.
Matematik: Inklistrad läxa i matteläxboken.
Engelska: Öva på att läsa och översätta texten på s. 25-27. Öva på glosorna (finns på glosboken).

Jag är lite frågande till hur mycket eleverna använder glosboken?! Hittills denna veckan så har endast en elev varit inne där och övat. Om inte antalet elever ökar kommande veckor så kanske jag slutar med det då det är onödigt att jag lägger tid på att förbereda det om så få använder det.

Imorgon börjar vårt nya telefonsystem att fungera. Förhoppningsvis kommer det bli bra från början men ha gärna lite överseende med det om det inte skulle fungera.

Info om ändringar av telefoni-151125

På elevrådet idag fick vi också höra att vi fyror är den tystaste och lugnaste klassen i matsalen. Det är något vi är väldigt stolta över och ska fortsätta vara.

Nu hoppas vi på en trevlig vecka!
P.S Glöm inte lämna in lappen om ni kommer på dansuppvisningen D.S

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *